Vi Stödjer Enduro SM 2024

SMK Söderhamn och Sme MK räddar SM serierna.

Då beskedet kom att det inte blev någon SM helg i Hagfors startade ett arbete med att hitta en lösning, i ärlighetens namn hade det faktiskt startat lite innan då även vi nåtts av ryktena om att det skulle ställas in men ej fått ett besked från officiellt håll.
Några olika upplägg har varit aktuella men i slutänden landar vi i Söderhamn där SMK Söderhamn tillsammans med Sme MK och SM Samordnare Marcus Frändén kommer bjuda på en fullspäckad endurohelg fredag - söndag 4-6 Augusti.

Vi inleder på fredag kväll med en Guldhjälmstävling.

På lördagen startar vi sedan med USM för att senare på eftermiddagen/kvällen släppa loss SM Dam, VRM och Bredd.

På söndagen blir det sedan SM,JSM och Youth U21.

Upplägget blir inte en traditionell typ 1 tävling utan det blir en stadionenduro variant med endast ett specialprov/varv som kommer ta ca 30-35 minuter för dom snabbaste förarna och som kommer köras ett antal gånger/klass och med en TK/varv.

Spåret kommer bjuda på ett flertal bra publikplatser i närhet till depån där det kommer bjudas både på fart och mer tekniska partier, övriga delen kommer gå på dom bästa delarna av Söderhamns fina område och erbjuda en blandning av sand, grus, asfalt, gräs och även lite inslag av sten.

Med detta upplägg blir det alltså en istället för som tidigare två deltävlingar denna helg för SM/JSM/Youth U21/VRM så totalt i år kommer den serien innehålla sju deltävlingar fördelat på fem helger.

För USM innehåller årets serie sex deltävlingar fördelat på lika många helger.

Info Tävlande USM

Resultat