Jocke dominerade i Linköping.

Husabergåkande Joakim Ljungren var starkast av alla när fjärde deltävlingen av sex avgjordes i Linköping.
Men i teammästerskapet är det KTM som regerar.


Om dom tidigare deltävlingarna har haft bra väder så var det helt annat i Linköping. Ett ihållande regn gjorde den fjärde deltävlingen till en tuff uppgift.
Trots att tävlingen kortades ner med ett varv blev det stort manfall i samtliga klasser.

I SM1 togs segern av Kawasakiåkande Markus Olsén som avslutade mycket starkt, det räckte också till en total andra plats.
Suzukis Andreas Toresson inledde i ledning men fick se sig nerpetad till en slutlig andraplats.
Tredjeplatsen togs av Hondaåkande Torbjörn Bäck som spurtade starkt och endast hade 15 sekunder upp till Toresson. Dock var han hårt ansatt av KTM åkande Fredrik Georgsson som var endast 6 sekunder bakom på en fjärde plats.

SM2 dominerades återigen av Husabergåkande Joakim Ljunggren som vann med nästan åtta minuter, det räckte också till en klar totalseger. Bakom Jocke var det en hård kamp och inledningsvis var det Anders Eriksson, Björne Carlsson och Patrik Wicksell som slogs med Daniel Johansson skuggande bakom. När Björne bröt efter en vurpa och en värkande hand var det Patrik som gick upp på andra platsen men han fick i slutskedet se sig paserad av både Husqvarnaåkande Anders som slutade tvåa och Gas Gas föraren Daniel som tog hand om sista podiumplatsen.

I JSM1 tog KTM,s Robert Kvarnström sin fjärde raka seger före Kawasakiåkande Martin Sundin. Tredjeplatsen tog Hondaföraren Sebastian Adielsson hand om.

JSM2 har tidigare dominerats av KTM åkande Jonas Karlsson, men med brytet nyckelben var det inte många som trodde att han skulle koma till start. Det gjorde han dock och det är bara att buga för den stronga insatsen med att bli femma på den krävande banan.
Segern gick nu till urstarke norrläningen Erik Luthström som var nästan fem minuter före Viktor Karlsson. Tredjeplatsen tog Gas Gas åkande Kristoffer Jönsson hand om.

Teammästerskapet domineras fullständigt av KTM som har fått ihop ett mycket jämt förarmaterial, dom tog nu sin fjärde raka seger.
Husaberg har tidigare prenemurerat på andra platsen men idag hamnade man längst ner i listan när både Björne och Wressel tvingades bryta.
Istället var det Honda teamet som gjorde sitt bästa resultat för året och var tvåa.
Tredjeplatsen tog Gas Gas hand om.

Sponsorer 2020


PLAYLIVESÄNDNING

svemoplay.se

Programbladet

Läs programbladet online.
Aktuellt programblad är

Delt.4 & 5 Norrahammar

Vem är på sidan

Vi har 74 besökare och inga medlemmar online