Dags för Final i Knobby Swedish Enduro Championship

Dags för avgörandet i årets Knobby Swedish Enduro Championship.
Och vilken finaltävling vi kommer få uppleva, det är många år sedan vi har en sån fight att avnjuta som vi kommer få göra på lördag.

Som vanligt finns liveresultat och webradio här på sidan.
Är du på plats kan du även ratta in 91,2MHz på radion för att där följa speakerljudet. Programbladet finns att läsa i menyn till höger.
I Söderhamn kan du få dest fysiskt i handen helt utan kostnad i serveringen.

 

Vem kommer vinna Knobby Swedish Enduro Cup (bäst oavsett klass)? 
Inför lördagen har Albin Elowsson greppet med tre segrar och två andra platser före Joakim Ljunggren med två segrar och tre andraplatser.
Men egentligen kan man säga att det står 0-0 för skulle Ljunggren vinna på lördag och Albin sluta tvåa landar dom på samma poäng med likadana resultat och då räknas sista tävlingen.

Så frågan är kommer Ljunggren få stanna kvar högst upp på tronen där han varit i så många år eller kommer Elowsson ta över kungakronan.Dessa två gör ju även upp om guld och silver i SM2 klassen och där ser Johan Edlund ut att gå mot bronset.

SM1 har Erik Ljungberg ett gyllene läge att knipa ett guld då han har 17 poängs marginal till Niklas Persson på andra platsen. Niklas i sin tur har sedan 7 poäng i marginal till Kalle Svensson på tredje platsen

 

SM3 är avgjord vad gäller Guldet då Andreas Linusson stoltserar med maximala 100 poäng och har ointagliga 21 poängs marginal till Martin Sundin på andra platsen, ha i sin tur har nästan lika ointagliga 19 poäng till Martin Larsson på tredjeplatsen. Andreas kommer denna tävling köra SM1 klassen för att testa på inför kommande race.

 

JSM1 har varit riktigt jämn under året men inför finalen Har Joakim Grelsson ryckt åt sig 4 poängs ledning mot Erik Appelqvist och ytterligare 5 till Pontus Skog. Hade kunnat bli en bra fight där men tyvärr skadade sig Appelqvist i VM Finalen och missar därmed lördagens tävling, han kommer dock troligtvis ändå klara en medalj men otroligt tråkigt slut på säsongen för honom.

 

JSM2 har Adam Andersson ett gyllene tillfälle att ta guldet, åtta poängs marginal till Jesper Börjesson som nollade årets tredje deltävling. Alxeander Gunnerheim ligger på en tredje plats och har i princip ingen möjlighet att avancera då han har 19 poäng upp till andra platsen.

 

SM Dam ser Hanna Berzelius ut att gå mot guldet, en andra plats i årets första tävling har hon följt upp med idel segrar och till finalen kommer hon med en marginal på 11 poäng till Amanda Elvin, Amanda i sin tur har 13 poängs marginal till Emeliy Smalsjö.

 

VRM1 kommer bli precis lika rafflande som fighten mellan Ljunggren och Elowsson.
Här står fighten mellan Krister Thorell och Linus Broaar och förutsättningarna är exakt samma som i den andra fighten, dvs först imål vinner årets Guld.
Fjolårssegraren Pär Olsson verkar få nöja sig med ett brons i år.

 

Christer Jansson har dominerat VRM2 hela året och har maximala 100 poäng och är klar segrare.
Olof Adielsson på 77 poäng verkar gå mot silver då han har 10 poängs marginal till Mats Algotsson på tredje.

Hur kommer det sluta? Ja det vet vi när dammet lagt sig på Helsinge Motorstadion i Söderhamn på lördag eftermiddag.

 

Sponsorer 2018

webradio
LIVE WEBRADIO

Radion sänds via svemoplay.se

Programbladet

Läs programbladet online.
Aktuellt programblad är

Delt. 6 & 7 180721-22

program delt6 7 18 web Sida 01

Vem är på sidan

Vi har 219 besökare och inga medlemmar online