TUFF STRID OM VANDRINGSPRISET

Världsmästartrio sätter färg på SM-premiären i enduro.

För att få ta med sig vandringspriset i enduroklassikern Götapokalen med sig hem krävs tre totalsegrar. I årets upplaga startar tre förare med vardera två totalsegrar i bagaget, men det är ändå inte säkert att någon i den här trion vinner årets tävling, som också är årets SM-premiär i enduro. Startlistan ser nämligen rekordtuff ut, vilket hemmafavoriten Niklas ”Nisse” Gustafsson kan intyga.

-Ja, vi är nog uppåt en tio förare som mycket väl kan vinna, håller Götaföraren med om efter en liten stunds diskussion om toppnamnen, där bland andra den svenska världsmästartrion Anders Eriksson, Björne Carlsson och Joakim Ljunggren sticker ut från mängden.

Egentligen har ”Nisse” tre segrar i Götapokalen, men den första 2003 kom aldrig att räknas då han körde i den motorsvagare E1-klassen. Sedan dess är reglerna omskrivna och trots att han till i år valt att återigen kliva ned till E1-klassen så är han med i den knivskarpa konkurrensen om vandringspriset. Även ex-världsmästaren Björne Carlsson, Folkare, och fjolårets stora suverän Mats ”Lappen” Nilsson, Dala, står på två inteckningar och som om inte det vore nog kommer, som tidigare nämnts, sjufaldige världsmästaren Anders Eriksson, Tibro, till start liksom kronprinsen, fjolårets juniorvärldsmästare Joakim Ljunggren, Karlskoga.

Man får nog gå tillbaka till 80-talet för att hitta en SM-premiär med lika bra startfält som i år.

Många höjer också ett varningens finger för bland andra Andreas Toresson, Uddevalla, Marcus Olsén, Södertälje, och de två götaförarna Fritz Andersson och Patrik Wicksell. Den sistnämnde dock inte helt återställd från fjolårets handskada och dagsformen hos fjolårets totaltvåa är därför osäker.

-Det ska bli kul, jag hoppas dock på kyla så det blir torra och fina spår, säger ”Nisse” som vann ifjol och nu tippar sig själv som slutsegrare före Andreas Toresson.

Götapokalen är en äkta enduroklassiker som vandrat i stort sett varje år sedan 1950. Årets tävling avgörs på det militära övningsområdet strax norr om Enköping och samlar drygt 300 startande. På lördagen avgörs motions- och damklasserna medan både SM och junior-SM körs på söndagen. Bland nyheterna till i år märks att lördagens tävling numera körs som varvlopp på bara den ena av de två tävlingssträckorna som ska köras på söndagen. Nu har man också infört krav på att varje förare har en transponder så att tidtagningen kan skötas helt elektroniskt och om det fungerar så kan man följa tävlingen i realtid på Internet.

HÅKAN HAGMAN Information:

 

Första start på lördagen kl 09:00. Målgång ca 13:00 på sista föraren. Hela tävlingen inklusive start och mål avgörs ute på övningsfältet i Härkeberga norr om Enköping (pilat från motorvägen/E18).

Första start på söndagen kl 08:00. Målgång ca kl 15:30. Här är start på morgonen och mål på kvällen förlagt till Motorstadion medan hela tävlingen i sin helhet avgörs på övningsområdet.

Det är på söndagen som SM och JSM avgörs.

Mer information finns på www.endurosm.se och www.gota.nu. Startlistor finns på den förstnämnda sidan medan historik med tidigare segrare m m finns på den sistnämnda sidan.

Kontaktuppgifter:Göta MS, Håkan Hagman
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Mobil: 0739-73 63 53

 Sponsorer 2019

webradio
LIVE WEBRADIO

Radion sänds via svemoplay.se

Vem är på sidan

Vi har 84 besökare och inga medlemmar online