Newsflash

Beslut gällande deltagande i både USM och JSM Klass i Östersund

Tryck på läs mer för att ta del av Endurosektiones beslut gällande deltagande i både USM och JSM i Östersund.Bakgrund 

SVEMO Endurosektion tog för ett antal år sedan beslut om att förare som tävlade i USM även skulle kunna delta i JSM. Syftet var och är att duktiga ungdomsförare tidigt skall kunna få en möjlighet att tävla mot mer kvalificerat motstånd och därigenom utvecklas som enduroförare. Ovanstående är också ett av skälen till att USM och DSM normalt arrangeras som en egen deltävling och ej i ett samarrangemang med SM. 2009 har Endurosektionen av olika skäl tvingats lägga en USM-deltävling i ett samarrangemang med en SM-deltävling. Det innebär att vissa förare som tävlar i USM, enligt SR bilaga A 2.3 har rättigheten att delta i JSM-tävlingen på söndag. Av SR bilaga 4.3 framgår att deltagare i JSM och SM inte får delta i tävling på samma bana dagen innan det genomförs en SM/JSM-tävling.
Fältjägarnas Enduroförening genomför en USM-deltävling 2009-02-21 och en SM/JSM-deltävling dagen efter. Tävlingarna kommer till del genomföras på samma bana vilket innebär att paragraferna SR /ungdomsförare rätt att delta i JSM) SR (förare i SM/JSM får inte delta i en tävling på samma bana dagen innan en SM/JSM-tävling) står i motsatsförhållande till varandra. 

Övervägande

Endurosektionen anser att det är viktigare att de ungdomsförare som deltar i USM 02-21 ges möjlighet att delta i JSM än att SR bilaga A 4.3 efterlevs. Den eventuella fördel som dessa ungdomsförare kan ha av att kört delar av tävlingsbanan dagen innan bedömer inte sektionen vara tillräckligt skäl för att förvägra dessa ungdomsförare möjligheten att delta i JSM.

Beslut
Endurosektionen har vid sektionsmöte 2008-12-20 tagit beslut om att ungdomsförare som deltar i USM 2009-02-21 även medges starta i JSM 2009-02-22.

Sponsorer 2019

webradio
LIVE WEBRADIO

Radion sänds via svemoplay.se

Programbladet

Läs programbladet online.
Aktuellt programblad är

Delt. 7 191005

prog

Vem är på sidan

Vi har 114 besökare och inga medlemmar online