Äntligen SM Premiär

Äntligen är det premiärdags i årets Knobby Swedish Enduro Championship.
Covid-19 har ställt till det i början av säsongen och kommer naturligtvis även påverka denna premiär. Tävlingen körs som publikfri och det är naturligtvis tråkigt. Men för dom som ändå vill följa det så sänder vi webradio via Svemo Play samt att programbladet finns i digital form på www.endurosm.se .Naturligtvis hittar du där även liveresultat.

Att det blev fredag/Lördag denna gång beror på att det från början skulle köras som VM och alla tillstånd var sökta för dessa dagar, tanken sedan var att det skulle köras ett varvlopp på söndag men det är nu inställt.

Banvarvet i Skövde bjuder på 3 fina prov. Startar med ett enduroprov i Skanskas stenbrott som bjuder på teknisk enduro och tar ca 11 minuter.
Därefter en lång skogstransport som går på mountinbikespår och stigar till Billinge slalombacke där ett gräsprov möter förarna. Åktid där ca 3 minuter.
Tillbaka till depån för service och idealtiden på loopen är 1 timme och 30 minuter.

Andra loopen startar med en lång skogstransport ut till ett andra enduroprov som körs vid dom klassiska betongbackarna, åktid på det provet är ca 10 minuter. Därefter ny terrängtransport in till service och nytt varv.
Andra loopen har en idealtid på 52 minuter.

SM/JSM kör 3 varv respektive dag medan VRM/SM Dam kör 2 varv.
Och Breddklassen kör 1 varv + 2 prov och dom kör endast fredag.

Sponsorer 2020

webradio
LIVE WEBRADIO

Radion sänds via svemoplay.se

Programbladet

Läs programbladet online.
Aktuellt programblad är

Delt. 1-2 SKÖVDE

affish 2020 1

Vem är på sidan

Vi har 68 besökare och inga medlemmar online